Helene Fosse

Selv om delfiner lever i vann, er de faktisk pattedyr. Disse vakre, og ikke minst utrolig smarte dyrene, stammer fra dyr som en gang levde på landjorden. Utrolig nok gjør dette at den nålevende delfinen har små rester etter det som en gang var ben!

På voksne definer er disse bena, som regel, usynlige. For å virkelig kunne se dem, må du faktisk se på babydelfiner som fremdeles befinner seg i morens livmor. Bare se på disse bildene fra livmoren til en delfin (hentet herfra):

Ser du dem? Det ser ikke ut som noe stort, men de to små humpene der hvor halen begynner på det nest siste bildet, de er faktisk rester etter noe som en gang var føtter, fra da delfiner (strengt tatt deres forfedre) gikk på land. Disse små blubbene har absolutt ingen som helst funksjon lenger, og eneste grunnen til at de fremdeles er der, er fordi evolusjon ikke alltid gidder rydde opp etter seg, ihvertfall når det ikke hindrer dyret i å overleve.

Jeg syns dette er kjempekult. Tenk på det da dere! Delfiner har faktisk ben! Delfinfostre begynner å utvikle ben, men så bare forsvinner de igjen før delfinen faktisk blir født, siden den ikke trenger disse benene når den svømmer rundt i det store, blå havet.

For min del er dette det kuleste beviset for evolusjonsteorien, for disse små humpene har absolutt ingen som helst funksjon. Hvis en form for høyerestående intelligens skulle ha designet noe slik, må jeg desverre si at jeg tviler litt på hans ingeniørkunster.