Helene Fosse

Som jeg lovet dere i dette innlegget, får dere her en veldig grei grunnoppskrift på muffins. Disse kan du variere ut i det uendelige, slik som på bildet under her, hvor jeg hadde sjokoladbiter og kakao i halve røren. Alt du trenger til å lage disse kan du selvsagt finne på nærmeste matbutikk, og alt kan stå i skapet frem til du trenger det (bare husk å sette soyamelken i kjøleskapet etterpå, og drikk den opp illøpet av uken).

Ingredienser:
2 dl soyamelk
1 ts eplecidereddik
2 ½ dl hvetemel
2 ss maisstivelse
3/4 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
2 dl rapsolje
1½ dl sukker
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Sett stekovnen på 180°C.

2. Ha soymelk og eddik i en kopp og la det hvile i noen minutter. (omtrent så lenge som det tar å f.eks. sjekke ut denne videoen)

3. Ha soyamelken og eddik-blandingen, oljen og sukkeret i bakebollen.

4. Bland sammen alt det tørre (les: resten) og sikt det i.

5. Ha røren i silikonformer halvveis til toppen (papirformer kan brukes om du ikke har noe annet) og la dem steke i ca 20 minutter.

 

Husk å bruke stikkepinne-trikset til å teste om muffinsene er ferdige. Jeg pleier å bruke en gaffel og stikke i en av muffinene nærmest meg, og dersom det ikke er noe røre på den når jeg tar den ut, vet jeg at den er ferdig. Denne muffinen blir prøvesmakemuffinen min.

 

Tips til variasjoner:

  • Kakaopulver – for sjokolademuffins, ha i litt kakaopulver. Jo mer, jo mektigere.
  • Sjokoladebiter – hakk opp mø-fri sjokolade og  ha dem i røren før du heller oppi formene. Nesten all mørk sjokolade er uten kumelk, og du kan ofte finne Plamil melkefri sjokolade i alternativ-hyllen.
  • Grønn te – Etter at jeg var i Japan i sommer, har jeg blitt helt forelsket i denne variasjonen. Mal 4 ss ordentlig grønn te ved hjelp av en morter.
  • Nøtter – Hakk opp forskjellige (mandler, valnøtter osv) nøtter og ha dem i! 
  • Glasur – Det sier vel nesten seg selv. Bland melis sammen med bittebittelitt vann, eventuelt vegansk margarin som Alpro (selges i butikker med stooort utvalg).
  • Syltetøy – Ha litt blåbær-syltetøy på en rykende varm muffin, kanskje sammen med litt av den naturell soyayoghurten du ikke har rukket å spise opp enda. Nam! 
Basert på en oppskrift jeg fant i Vegan cupcakes take over the world.