Helene Fosse

7 av mine favoritt-podcaster

Dersom du liker denne bloggen, er sannsynligheten stor for at du vil like de samme podcastene som meg. Politikk og feminisme er definitivt et gjennomgående tema i denne listen. Jeg har rangert dem etter prinsippet «Dersom du kun kan følge én podcast».

#1 Forklart
Denne topper listen fordi den er så lettfordøyelig og hjelper en kort og greit å sette seg inn i nyhetssaker. Forklart blir laget av Aftenposten, og de poster en episode på 15-20 minutter som tar opp én større nyhetssak.

#2 Deconstructed with Mehdi Hasan
Hasan er en av vår tids viktigste journalister, og en veldig fengende podcast-host. Jeg anbefaler så utrolig sterkt å følge ham dersom du er interessert i amerikansk politikk. Ny episode hver torsdag, som vanligvis består av et intervju som er sentrert rundt ett tema.

#3 The Rachel Maddow show
Enda en kjempeflink journalist som er svært kjent i USA. Dette er podcasten av showet hennes (som forklarer hvorfor hun av og til ber deg om så se noe vi podcast-lyttere går glipp av, men det går fint). Her får vi en ny episode etter hver hverdag (siden amerikansk tid), hvor Maddow går igjennom alt det som har skjedd den dagen. Hun avslutter gjerne med et intervju, være det av en relevant ekspert eller en politiker.

#4 Stuff mom never told you
Dette er en feministisk podcast som er veldig lettfordøyelig og ser på alt mulig fra gymkultur til Asiatisk Amerikansk identitet til kvinner i gaming til #blessed. Jeg har hørt på denne i mange år nå, og de har en langt historie med ordentlige kvalitetspodcaster.

#5 Analysis
En podcast fra BBC som analyserer forskjellige temaer i nyhetsbildet. Anbefaler veldig å sjekke ut episoden «The truth about Britain’s beggars» hosted av en som selv har vært avhengig av narkotiga og som da har bodd på gaten. Som alt annet BBC lager er dette også en ordentlig bra podcast.

#6 99% invisible
Dette er kanskje en av de mest kjente podcastene i verden, og det er rett og slett litt vanskelig å si hva den handler om. 99% tar opp noe alle mulige forskjellige subjekt, og relaterer dette til design. Dette er definitivt det podcasten med høyest kvalitet av alle jeg noengang har hørt på. Hvis du er nysgjerrig, sjekk ut da hosten Roman Mars hadde en TED talk om flagg.

#7 Design matters
Som du kanskje vet, jobber jeg som designer, så denne podcasten treffer meg midt i hjertet. Debbie Millman intervjuer designere og design-relaterte mennesker. Hun er fryktelig flink til å intervjue, så ikke bare lærer en hvordan en masse om design, men en lærer også hvordan en kan føre bedre samtaler.

Bonus: #8 Welcome to Nightvale
Da var vi kommet til den eneste podcsten som ikke er sakprosa, og ellers ikke har noe som helst med bloggen på gjøre. Welcome to Nightvale er et frokost-show i en liten by hvor alt er ganske rart. Vi har engler, hemmelig politi, katter som flyter og en glødende sky som vi alle tilber.

Hva er dine favorittpodcaster? Hører du på noe du tror jeg hadde likt?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.