Helene Fosse

Overalt rundt oss får vi høre om dommedag, og at Mayaene sa, for tusenvis av år siden at den skulle komme i året 2012.

Har vi grunn til å frykt 21.12.12?

Det er slik dommedag kommer til å se ut. Nei det er ikke ulogisk.
Mor de er ulogisk! Bilde: Helene Fosse.

«Har det rablet for henne nå?» lurer du på. Ja, det har det, men det er en god stund siden og har ingenting med dette å gjøre.

Nei, jeg tror nok desverre ikke på Mayaene. Jeg er ikke så gira på den «Jo eldre, jo sannere»-ideen folk ar fått inn i hodet. Poenget mitt er ikke at vi skal frykte 2012 fordi noen mojo-folk fra Precambrium eller noe sa noe skummelt skulle skje.

For en stund siden så jeg et vlog-innlegg fra en genial komiker. Han også begynte å babble om 2012. Jeg bare «What the føkk lissom?!». Men etterhvert skjønte jeg hva det var som gjorde at han grudde seg til 2012. For selv om vi ikke tror på at verden går under da, så er det mange andre som gjør det. Og frykt kan få folk til å gjøre de skumleste ting.

Ok, jeg må innrømme at jeg tror ikke det kommer til å skje veldig mye 2012, ikke engang om folk er så redde at de begynner ø gjemme seg under spisebordet (håper bare alle ikke gjemmer seg under samme, for det kan bli trangt). Men noe tror jeg kommer til å skje. En klar favoritt sånn rett før store dommedager er jo dette med masseselvmord. Huff huff, det er vi ikke særlig glade i…

Hva tror du kommer til å skje?