Menn i kvinneklær

Dette er en video som har gått rundt på internet i det siste, og jeg må si jeg virkelig elsker den! Hvorfor? Fordi jeg er for likestilling – MEN VENT – det er likevel ikke av grunnene du tror. Selv om jeg er feminist, betyr det absolutt ikke at jeg syns det er morsomt å se menn bli degradert. For innrøm det, når du så denne videoen, er jeg ganske sikker på at det var det de fleste tenkte. «Wow, hvordan klarte de å holde seg seriøse?» «Det der må ha vært SÅ FLAUT!» «Tenk å ha alle venner og fremtidige kjærester se det der!»

Men hva er det egentlig som er så morsomt? Hva er det som gjør at en med en gang skjønner at dette ikke er en seriøs musikk-video, ment til å spille på hetroseksuelle kvinners (eller homofile menns) begjær? Hvis det var tre kvinner, istedet for tre menn, som danset slik som dette, hadde det fremdeles vært nedverdigende?

Monty

Veldig mye humor spiller på det enkle prinsippet at dersom du får en mann til å oppføre seg som en kvinne (gå kledd er det mest typiske), er dette morsomt. Hvorfor? Dersom en kvinne kler seg i maskuline klær, virker det som om dette tvert imot gjør henne sterkere.

Portrait of a young attractive business woman.

 

Tenk deg om, er det virkelig noen grunn til at en mann som går med kjole skulle vært noe morsomt? En kjole er, som bukser og t-skjorter, plagg som alt annet. Eller hva med et skjørt? Hva er det som gjør at en kvinne som kler seg maskulin virker sterk og sexy, mens en mann som kler seg feminint er svakt og kan helt på egenhånd stå som en vits?


4 Comments

 • Svar Sunniva |

  Den berømte frykten for alt femi! Me har ein lång vei igjen før den e utrydda. Ergo me har ein lång vei igjen før sexismen e utrydda.

  • Svar Helene |

   Absolutt! Jeg merker jeg har litt vanskelig for å skrive om dette, for bare det å nevne det gjør at en med en gang blir stemplet som «feminazi», og blir kastet bort som useriøs, men likevel er jo dette helt opplagte ting. Det er så tydelig at noe av det værste du kan gjøre mot en mann slik samfunnet er i dag, er å kalle ham en kvinne, og det sier jo en god del om hva menn faktisk tenker om kvinner.

 • Svar Geir Anders |

  Hei Helene.
  Tror nok egentlig det ikke er så lenge igjen, før menn blir å se igjen i skjørt, sist gang det ble solgt skjørt for menn, var i 2010, da det ble solgt på H&M.
  Det er nok bare begynnelsen på noe som samfunnet bør venne seg til, på lik linje som når kvinner begynte å bruke bukser.

  • Svar Helene |

   Ja, det virker som om ting er i ferd med å endre seg, selv om sexistiske vitser hvor det å si «haha, du har på deg kjole» gjelder som en punchline fremdeles er ganske utbredt. Forhåpentligvis vil vi se ting endre seg like fort som holdninger til f.eks. homofili o.l. har endret seg bar de siste 30-40 årene.

So, what do you think ?