Lag din egen tørrsjampo

Tørrsjampo er et must for oss studenter som vil ta ut så bra som mulig hele tiden, men det er ofte både dyrt og lite effektivt. Når du i tillegg vil at den skal være miljø- og dyrevennlig, blir det fort nesten en umulig oppgave å få tak i. Heldigvis går det fint ann å lage sin egen tørrsjampo.

Jeg var litt trøtt da jeg filmet lagde denne videoen (kl halv 1 på natten, ikke den beste tiden å lage videoer på egentlig), så jeg sa gjennom hele filmen «tørker ut håret», men det jeg mente, som hjernen min ikke klarte å huske hvordan en sa, var at det trekker til seg fuktigheten i håret.

Du kan selvsagt poste videoen på din egen blogg, og det til og med uten å linke, siden hei, adressen er jo i videoen.


12 Comments

 • Svar Marit Serine |

  Wow så genialt! Ikke for å være frekk, men jeg lurer litt på hvordan du plutselig fant ut at kakao og maizena funker bra i håret… Regner med du liker å …eeh… eksprimentere(?) med mat. Høhø.
  Jeg foretrekker Define sin blåe og hvite sprayboks med tørrsjampo, den er faktisk dritbra, og ikke så alt for dyr! Finnes også i dagligvarebutikker. Tror likevel jeg må prøve maizena en gang.

  • Svar Anne karin |

   Kjempebra ide! Det skal jeg prøve.
   Min erfaring er at Define tørrsjampo på sprayboks klør… :)

  • Svar Helene |

   Ja, jo, du vet, jeg holdt på å bake, og så bare mistet jeg hele pakken med maisstivelse på hodet, og fant ut «WOW! Håret mitt er jo ikke fett lenger!»

   Det er akkurat den samme jeg har, som drev meg til å finne en bedre måte å bli kvitt fett hår :P For meg bare rett og slett funker den ikke bra nok til at den er verdt å grise til håret med :)

 • Svar Emma |

  Hei!
  Takk for en veldig kul blogg :) jeg må bare dele en fantastisk ide jeg kom på når jeg leste dette. Tenk deg at du er en person som har det veldig travelt og ikke har tid til å vaske håret på en uke eller kanskje lengre, så du bruker denne tørrsjampoen her hver eneste dag. da vil nok håret ditt bli slik: http://www.youtube.com/watch?v=VxnDDsmRnNc&feature=related
  og det vil fungere som en hjelm som aktiveres når du blir slått i hodet! så trenger man ikke å frykte lillebrødre som slår en i hodet, og man trenger ikke å bruke sykkelhjelm.

  • Svar Helene |

   Du, det var utrolig smart! Skjønner ikke hvorfor ingen har tenkt på det før! Det løser jo problemet folk har med hvor de skal gjøre av sykkelhjelmen når de har syklet til butikken. Dersom håret ens ER sykkelhjelmen, er det jo null problem! :D

 • Svar Siv |

  Jeg har aldri skjønt tørrshampoo, jeg. Synes det høres så… skittent ut – å putte masse greier i håret som man ikke vasker ut. Heeehe. Men det høres interessant ut, så denne skal jeg se!

  • Svar Helene |

   Jeg tenkte det jeg også før, men tingen er at når du tørker ut oljene i håret ditt, så løsner jo noe av det skittet som er der, så når du kjemmer håret etterpå, så blir faktisk håret renere :)

  • Svar Helene |

   Akkurat :) Jeg må innrømme jeg har måttet ty til denne tørrsjampoen en del ganger, siden håret mitt ser veldig fett ut, og den funker kjempebra :)

 • Svar Madelen |

  Var det sånn at man skulle bruke Maisstivelse, litt bakepulver og litt vann?

  • Svar Helene |

   Maisstivelse med litt bakepulver, ja :) Vann tror jeg ikke det er noen god idé å ha i, men ellers er det bare til å eksprimentere :)

So, what do you think ?