Hvordan ikke voldta kvinner

I forbindelse med kvinnedagen i dag, tenkte jeg at jeg skulle lage et innlegg om det som helt klart at vi ikke har likestilling i Norge: voldtekt. Dette er en veldig praktisk guide for deg som frykter at du plutselig kan komme til å «ta seg til rette.» Du må gjerne printe ut dette innlegget og ha det i lommeboken i tilfelle du kjenner «lystene ta overhånd»

1. Du skal ikke voldta.

2. Når du ser en kvinne i nød, hjelp henne, ikke utnytt henne!

3. Hvis det er den minste sjanse for at du kommer til å voldta noen om du får i deg alkohol, IKKE DRIKK! Det samme gjelder om du skulle komme til å rane noen, slå ned noen, drepe noen eller mishandle et barn, bare fordi du har drukket. Alkohol er aldri, jeg gjentar aldri en unnskyldning for å skade noen.

4. Hvis en jente har utfordrende klær, betyr det ikke hun vil du skal mishandle henne. Det eneste det betyr er at hun vil du skal syns hun er sexy. Hvis du mener det er jentens ansvar at hun blir voldtatt hvis hun går med lite tildekkende klær, vil du finne dine likesinnede i taliban.

5. Selv en jente har blitt med deg hjem og opp på soverommet, vist alle tegn til at hun er interessert, for så å, rett at du har anti-baby-sikret snabben, sier «stopp,» vær en ordentlig mann og stopp. Har du lov til å være skuffet? Fornærmet? Lei deg? Joda. Har du lov til å fortsette? Selvsagt ikke! Hun skylder ingenting!

6. Det er ingenting som heter å «ta seg til rette» når det kommer til sex. Ingenting. Nada. Nothing. Nopp. Ikke engang om du er gift med personen.

7. Det er ikke vanskelig å legge merke til om noen har lyst til å ha sex eller ikke. Seriøst. Du trenger ikke å være tankeleser. Hvis du noengang skulle være i tvil, spør. Hvis hun sier «Mhm…» er du passe dum om du tror det betyr «Jeg har kjempelyst! :D :D :D»

Hentet herfra, og fremhevet bilde herfra


2 Comments

 • Svar Hege |

  HERLIG!!! Digger alle punktne, og du skriver dem på en bra måte :-D.. Jeg syns virkelig at alle dirty-minded menn skal printe ut og ha den i lommeboka, ja.

  Alkoholargumentet må dø.. «Åh, jeg blir bare så hissig i fylla, så da banker jeg opp folk» – ja vel, ikke drikk! Helt utrolig. Merkelig at folk tror de «må» drikke hver helg også. Syk verden.

  Flott innlegg! Gratulerer med dagen :-)

  • Svar Helene |

   Akkurat! En venninne av meg som bor i Spania akkurat forteller meg at når det kommer til slik er de mye flinkere. De hun er sammen med har ikke en sånn forskrudd måte å se ting på som nordmenn, og mener du alltid er like ansvarlig for handlingene dine, så de drikker bare så mye de tåler.

   Det er så merkelig, for spesielt her hvor jeg bor er det de som drikke, og de som ikke drikker. De som drikker drikker helst hver helg, og kan ikke være sosiale uten, og de som ikke drikker, de er avholds. Det finnes ingen mellomting. Det går ikke ann å bare være med venner og ta seg en cider. Nå kunne jeg helt fint klart meg uten alkohol om jeg ville, men jeg syns det er trist at det ikke går ann å bare ta seg et glass med noe når en er sammen med venner, uten å forvente at en skal bli full… Jeg tror virkelig det kan være med på å skape problemer når det kommer til dumme og uetiske ting som blir gjort i fylla.

   Gratulerer med dagen du også, Hege :)

So, what do you think ?