«Norge er verdens beste land å bo i»

Norge er fremdeles verdens beste land å bo i, ifølge FN. Ja, vi nordmenn har det faktisk kjempebra vi. Tjener grovt, har bra med utdannelse og lever lenge. Alle (med veldig få unntak) har alt vi trenger, og mer til. Vi har så mye penger, at vi kan både ta mat, klær og hus for gitt. Vi har lover og regler som prøver å passe på at alle skal kunne ha det så bra som mulig.

Vel, alle i Norge.

Det er faktisk ingen lov i den store, røde boken som sier noe om folk i andre land. Det er ingen regler som sier at norske bedrifter må ta hensyn til menneskerettighetene til produksjonsarbeiderne deres om de lager klær og stoff i India eller på Sri Lanka.

«Vi er verdens beste land å bo i!» burde være en hederstittel. Desverre viser seg at det bare er på bekostning av noe som minner om slavearbeid. Du kan ikke være stolt av å veive det norske flagget, når det, for alt du vet, er laget av arbeidere som så vidt har rå til mat, uten at Norge bryr seg.

Skriv under på Fremtiden å våre hender’s underskriftskampanje.


3 Comments

 • Svar Siv |

  JA! Å, hvorfor har ikke folk tenkt på dette da??? Også ha formulert det på den måten! Vi som har så mye burde da kunne tenke litt ekstra??

 • Svar Hege |

  Uff, det er så sant.. Det burde vært en mye bedre merkeordning for dette, sånn at forbrukere som vil kan velge i større grad enn det som går an nå. Samme med dyretesting.. Bedre merking av etisk korrekte produkter! Evt. bedre merking av de som IKKE er det.

  Flott innlegg, og jeg skal signere..

  p.s. jeg løp litt frem og tilbake i toget i går for å ta bilder, så jeg tok definitivt noen steg for deg også ;-)

  • Svar Helene |

   Jeg blir like irritert hver gang jeg skal kjøpe noe, snur flasken og alt som står er «Dermatologisk testet.» Kunne de ikke bare tatt seg tid til å skrevet om det var testet på dyr eller ikke? Om det ikke er testet på dyr, har jo produsentene ingenting å tape «/

   Det er bra ^^ Jeg skulle ønske det var noe slik jeg kunne vært med på her i nærheten slik at jeg også kunne vært med. Det så i det minste ut som opp oppmøtet var ganske bra, selv om jeg ikke var der :)

So, what do you think ?