Helene Fosse

Slutte å bruke plastposer er den enkleste måten å bli litt mer miljøvennlig på, så her har du 10 grunner for å motivere deg til å slutte å bruke dem.

1. Hvert å bruker nordmenn tilsammen 1 milliard plastposer! Det gjennomsnittlig 200 poser per person

2. En plastpose kan ta opptil 100 år før ned brytes ned.

3. Du sparer penger. Tenk på det, hvis en pose koster 80 øre (pris på Bunnpris), og en bruker omtrent 200 poser i året, sparer du 160 kroner på å la være å kjøpe dem. Etter ti år har du spart 1600 kr.

4. Du ser mye bedre ut med et av disse slengt over skulderen:


Kan kjøpes her for 94,- (når innlegget skrives)

5. Du får sjangsen til å gi pengene du bruker til noe godt. Hvis du istedet for å gi Bunnpris eller Rema 1000 penger som de kan du bruke på enda flere plastposer, hva med å kjøpe handlenett hos Røde Kors eller WWF som kan bruke pengene på å gjøre verden til et bedre sted?

6. Du trenger ikke alle posene! Dette gjelder spesielt når du er på shopping og ender opp med en pose til en DVD fra platekompaniet, en til en mascara fra The Body Shop, en til to T-skjorer fra Lindex og en fra Narvesen på muffinsen du kjøpte fordi du var sulten. Du kan umulig påstå at det er nødvendig å bære rundt på 4 poser når du egentlig bare trenger et kult handlenett fra H&M.

7. Det er energisparende. Posene skal både produseres og transporteres til butikkene.

8. Kina, Sør-Afrika, Italia, Bangladesh, Taiwan har allerede forbudt plastposer. Gruppepress ftw!

9. «Men jeg glemmer alltid handlenettet» er ikke noe argument. Handlenettet kan du ha i jakkelomme, i bilen, på sykkelen, på knaggen, hvor som helst egentlig. Hvis du bare prøver, og bruker kunnskapen du har om deg selv og dine vaner, vil du etterhvert klare å huske handlenettet (eller eventuelt sekken).

10. Du kan være et forbilde! Jo flere som går med handlenett, jo flere vil begynne å bruke de. Så ikke bare vil du spare penger, spare miljøet og se bedre ut med et handlenett; Du vil også kunne gjøre en forskjell og påvirke andre til å være bedre mennesker de også.

Kilder: Framtiden.no